www.maderandaghdar.blogspot.com
Wednesday, 31 August 2011
شنبه سوم سپتامبر 2011 هولوکاست ایران، آنچه که نباید از یادها برود
Nearest Tube
Tuesday, 30 August 2011
خاوران اهواز سندی برجسته از کشتار دهه ۶۰
در این رابطه برای تنویر افکار عمومی و حفظ اسناد "جنایت" صورت گرفته تا زمان دادرسی به این واقعه، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در کنار سایر نهادهای حقوق بشری به شناسایی و معرفی این مناطق اقدام می نماید. این نوشتار اختصاص دارد به خاوران اهواز همراه با تصاویر مربوطه.
خاوران اهواز
از اوایل سال ۱۳۶۰ که اعدام افراد وابسته به گروه های سیاسی مخالف حکومت جمهوری اسلامی در اهواز ، همچون سایر شهرها آغاز شد ، حاکمیت ایران این افراد را در گورهایی نزدیک به گورستان عمومی اهواز که بهشت آباد نام دارد دفن کرد.
گورستان بهشت آباد که در ضلع جنوب شرقی اهواز قرار دارد، در سال ۱۳۶۰ تقریبآ خارج از شهر بود و در مجاورت آن باغ های سیفی و نخلستان قدیمی شهر و نیز محله ی فقیرنشینی به نام خروسی قرار داشت.
اولین گروه های زندانیان سیاسی اعدام شده یا به قتل رسیده در سال ۱۳۶۰ توسط حکومت ایران در فاصله ی حدودآ ۳ کیلومتری ضلع شرقی بهشت آباد به موازات جاده منتهی به پارک جنگلی فولاد دفن شدند. در سالهای پس از آن نیز سایر اعدامی ها از جمله اعدام شدگان قتل عام ۶۷ در اهواز نیز عمومآ در این محل دفن شدند. که در تصاویر ماهواره ای زیر این مناطق مشخص شده است.
دسترسی به این محل با دشواری های فراوان صورت می گیرد.
در این رابطه در سال ۱۳۷۵ اتحادیه تعاونی های مسکن استان خوزستان شروع به آماده سازی زمین های اطراف این محل جهت ساخت و ساز نمود که تا کنون کمتر از ۴۰ درصد پیشرفت کار داشته اند.
همینطور در سال ۱۳۷۶ شهردار وقت اهواز "عباس هلاکویی" که سابقه عضویت در نهادهای امنیتی داشت، طرح تبدیل این گورستان به فضای سبز! را مطرح نمود اما به دلیل آنکه خاک منطقه بیش از حد نامناسب و دسترسی به آن نیز دشوار بود این طرح عملآ پس از سه سال کنار گذاشته شد.
در سال ۱۳۸۰ نیز سازمان مسکن و شهرسازی اهوز تحت عنوان طرح های جدید شهری شروع به طراحی، جهت ساخت و ساز نمود اما از آنجا که سازمان مسکن و شهرسازی نتوانست با مالکین این املاک که از قدیم صاحب سند بودند به توافق برسد، این طرح نیز نیمه تمام رها شد. در کنار تمام تلاش های صورت گرفته برای از بین بردن این محل در حال حاضر شهرداری اهواز تمامی نخاله های ساختمانی را در این گورستان بی نام و نشان تخلیه می کند ، این اقدام باعث شده که دسترسی به این مزارها روز به روز دشوارتر شود و آثار وجودی آن نیز رو به نابودی برود. به ویژه در دو فصل پاییز و زمستان که بارندگی زیاد شده و آب های سطحی نیز راه خروج ندارد وضع به مراتب بدتر می شود ، به گونه ای که تقریبآ شش ماه از سال آب تا نیمی از مزارهای مرتفع سیمانی جمع شده و سبب نشست و تخریب بیشتر آنها می شود. تصاویری از این محل در پی می آید.
Monday, 29 August 2011
67سه خاطره از مبارزات خانواده ها در سال
اسامی جدید زندانیان سیاسی آزاد شده از زندان اوین
آخرین اسامی بدست آمده تا این لحظه به شرح زیر است:
میلاد اسدی، موسوی استاد دانشگاه اصفهان، آرش علایی، امید اسماعیل زاده، مجتبی هاشمی، مهدی وطن خواه، کیارش کامرانی، حمید سمیعی، آرش ترابی، داوود خادم، غلامرضا احمدی، مجید تمجیدی، نوید کامران، علی قاسمی، محمدرضا صباغی، پرویز ورمزیاری، حسین فرجی، سعید مالمیریان و لطفعلی حاجیان، ارسلان ابدی، احسان عبده تبریزی، امید شریف دانا، آرتین غضنفری، حسین فرجی، حسین حیدری منش، امیر اصلانی، ابوالفضل قاسمی، محسن مختاری، حمیدرضا نجومی، غلامرضا آزادی، امیرحسین قنبری، میثم رودکی، روح الله میرزاخانی، مسعود یزدچی، کورش قاسمی، بهنام انصاری، سجاد مرادی، کیوان فرزین، محمد پورعبدالله، علی بهزادیان نژاد، محسن غمین، سورنا هاشمی، علیرضا داوودی، فاطمه خرمجو، لاله حسن پور، اکریم حیدریان، سما شاملو، زهرا جباری، سوسن تبنیان، فاطمه درویش و نازنین حسن نیا.
گفتنی است که تمامی این زندانیان سیاسی از زندان اوین آزاد شده اند.
روز گذشته و همزمان با آزادی این زندانیان، عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران در گفتگو با رسانه ها از درخواست عفو و موافقت رهبر جمهوری اسلامی با آزادی بیش از هزار تن از زندانیان جرایم مختلف، از جمله زندانیان سیاسی که وی از آن با عنوان زندانیان امنیتی نام برد خبر داد.
دادستان تهران همچنین از توقف اجرای حکم ۱٨ نفر دیگر از زندانیان سیاسی و تخفیف در مجازات ۱۲ تن دیگر خبر داد.
يکشنبه ۶ شهريور ۱٣۹۰ - ۲٨ اوت ۲۰۱۱
Sunday, 28 August 2011
Saturday, 27 August 2011
برادر سهراب اعرابی حداقل بر زخمهای ما نمک نپاشید
حداقل بر زخمهای ما نمک نپاشید!
|
اگر نمیتوانید از دروغ و ستم دست بردارید، حداقل بر زخمهای ما نمک نپاشید
در هفته های گذشته صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه در اظهاراتی پیرامون رویدادهای انگلیس، تعداد کشته شدگان حوادث پس از انتخابات ۸۸ را یک نفر خواند که اعتراضات بسیاری را در پی داشت. در طی روزهای گذشته خانواده هایی (مادر سهراب اعرابی، همسر علی حسن پور، مادر مصطفی کریم بیگی و برادر امیرجوادی فر) به این گفته ها اعتراض کردند.
سهیل اعرابی، برادر سهراب اعرابی از جانباختگان رویدادهای پس از انتخابات نیز در نامه ای اعتراضی صادق لاریجانی را مورد خطاب قرار داده است که متن این نامه در اختیار سرخسبز قرار گرفته است:
به نام خداوند عدل و داد
آقای لاریجانی
من سهیل اعرابی هستم. برادر یکی از کشتهشدگان ۲۵خرداد. به یاد میآورید؟
نامش سهراب بود… و حالا دنیا میشناسدش٬ اما شما چه؟
میدانید برادر من چند بهار از زندگیاش گذشته بود؟
میدانید چند نفر از انتخابات ۸۸ تا به حال کشته شدهاند که سهراب تنها یکی از آنان بوده است؟
میدانید چه بر سر خانوادههای این عزیزان آمده است؟
میدانید هنوز هم هستند کسانی که اسباب آزار و اذیت این خانوادهها را فراهم میکنند؟
میدانید در همان اسلامی که ادعای مسلمانیاش را دارید در باب دروغ چه آمده است؟
میدانید علی که بود؟ یا تنها نامش را شنیدهاید و بهره برداری از نامش را آموختهاید؟
میدانید آه مظلوم بر سر شما و قدرتتان چه خواهد آورد؟
برادر من در تاریخ ۲۵ خرداد مفقود شد و پس از پیگریهای فراوان مادرم و خانواده٬ ۲۶ روز بعد پیدا شد.
بله یافتیمش اما نه سهراب همیشگیمان را٬ که جنازهاش را! برادرم با اینکه زنده نبود ولی لبخند بر لبانش بود و اطمینان دارم که لبخندش خطاب به دستهای آلودهی قاتلینش بود.
قاتلینی که او را به ضرب گلولهای کشتند که از اسلحهی کلاشینکف شلیک شد. اسلحهای سازمانیی که فقط در دست ارتش٬ سپاه و بسیج است.
برادرم به سرعت در تمامی دنیا تکثیر شد و حالا نه تنها شما بلکه هیچ کس نمیتواند از محبوبیت و بزرگی و مردانگیاش کم کند. کسی نمیتواند حقیقت او را انکار کند. برادر من و تمامی کشتهشدگان در راه احقاق حق شان جان خود را از دست دادند… همان راهی که ۱۴۰۰ سال پیش حسین و یارانش در آن قدم گذاشتند.
شما چه؟ شما در راه حق چه کردید؟ شما جز پایمالی حق چه کردید؟ شما جز تلاش برای خاموش کردن صدای حقخواهی یک ملت با توسل به زور چه کردید؟ شما جز انکار فریاد تظلمخواهی یک ملت چه کردید؟
برادر من تنها ۱۹ سال سن داشت و آنها که میشناختندش میدانند که درک او از حقایق بسیار بیشتر از سن و سال کمش بود.
یعنی شما نمیدانید چند نفر پس از انتخابات ۸۸ تا به حال کشته شدهاند که سهراب تنها یکی از آنان است؟
شما نمیدانید که تا به حال ۴۳ نفر از خانوادههای این عزیزان مصاحبهی رسمی داشته و شهادت دادهاند که عزیزانشان کشته شدند؟
آیا تا به حال بر سر مزار سهراب رفتهاید؟ من شهادت میدهم که در نزدیکی مزار سهراب جوانی دفن شده به نام علی ثقفی که تا کنون خانوادهاش از سر هراس٬ کشته شدن فرزندشان را اعلام نکردهاند… چند قدم آن سوتر اشکان سهرابی٬ عباس دیسناد٬ رامین رمضانی و… دفن شدهاند. قطعهی ۲۵۷ بهشت زهرا شاهدی است بر حقیقتی که شما از هیچ تلاشی برای انکار کردنش فروگذار نکردید. شاهدی است بر جان سپردن جوانانی که تا شامگاه ۲۲ خرداد ۸۸ زنده بودند و زندگی و وطنشان را دوست داشتند.
شما اما هیچ به خود زحمت دادهاید که یک بار بر سر مزار آنها حاضر شوید؟ که فاجعهی این همه زندگیهای خفته در زیر خاک را به چشم ببینید؟
محمد مختاری٬ مصطفی کریم بیگی٬ علی حسن پور٬ میثم عبادی٬ شهرام فرج زاده٬ محمد کامرانی٬ امیر جوادیفر٬ محسن روحالامینی و… آنقدر اسم هست٬ آنقدر گورهای بانشان و بینشان هست که دیگر حضور ذهن ندارم که بگویم. به راستی که راست گفتهاند که از تراژدی خارج شده و به آمار رسیده است.
خانوادههای این عزیزان هرکدام به نوعی زندگی برایشان به تلخی بدل شده و اشخاصی که بویی از انسانیت نبردهاند باعث آزار و اذیت آنها و به نوعی سوهان روح آنان شدهاند… باز هم شما نمیدانید؟!
یک بار هم که شده به چهرهی خود در برابر آینه بنگرید و به خود آیید و دست از دروغ و ستم بردارید.
و اگر نمیتوانید٬ اگر حلاوت قدرت آنچنان زیر دندانتان مزه کرده که ناتوانید٬ حداقل بر زخمهای ما نمک نپاشید.
بازداشت دستکم ۳۳ فعال آذربایجانی
بازداشت دستکم ۳۳ فعال آذربایجانی
|
مامورین امنیتی با هجوم به منازل این فعالین در شهرهای مختلف آذربایجان همچون تبریز، اورمیه، اردبیل و... بیش از ۴۰ فعال سیاسی را پس از دستگیری به مکان نامعلومی منتقل نمودهاند. در برخی از این بازداشتهای صورت گرفته مامورین امنیتی فعالین را مورد ضرب و شتم شدید قرار دادهاند.
بازداشت شدگان هیچگونه تماسی با خانواده شان نداشته اند و از محل نگهداری آنها اطلاعی در دست نیست.
این بازداشتها در حالی صورت می گیرد که فعالین آذربایجانی در شهرهای مختلف آذربایجان طی فراخوانهایی مردم را به تجمعات اعتراضی بر علیه سیاست حکومت ایران در نابودی محیط زیست آذربایجان و بی توجهی به وضعیت دریاچه ارومیه فراخوانده بودند. این اعتراضات بدنبال رد دو فوریت طرح نجات دریاچه ارومیه از سوی نمایندگان مجلس ایران و نحوه استدلال نمایندگان مبنی بر کوچ آذربایجانیها از اطراف این دریاچه صورت می گیرد.
در عین حال گزارشات رسیده حاکی است تعدادی از هواداران تیمهای تراکتورسازی و شهرداری تبریز نیز همزمان با برگزاری دیدار خانگی این دو تیم دستگیر شدهاند. این دستگیریها در حالی رخ می دهد که نزدیک به ۷۰ هزار هوادار آذربایجانی این دو تیم در بازی امروز بارها با شعارهای خود اعتراضشان را به تصمیم مجلس ایران در رد طرح دو فوریتی نجات دریاچه ی اورمیه نشان دادند.
شعار هواداران تیمهای تراکتورسازی و شهرداری تبریز:
اورمو گولو جان وریر / مجلیس اونون قتلینه فرمان وریر (دریاچه اورمیه جان می دهد / مجلس به قتل آن فرمان می دهد)
نمایندگان مجلس ایران روز ۲۵ مرداد (۱۶ اوت)، با دو فوریت طرح جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه از طریق انتقال و پمپاژ آب از رودخانه های ارس و سیلوه، مخالفت کردند و قرار شد این طرح به صورت عادی در کمیسیون مربوطه بررسی شود.
اسامی ۳۳ تن از دستگیرشدگان از این قرار است:
۱- محمد امیری
۲- حسن ارک
۳- موسی برزین خلیفه لو
۴- عزیز پورولی
۵- مهدی حمیدی شفیق
۶- آیدین ذاکر
۷- احمد ریاضی مبارکی
۸- یعقوب رمضانی
۹- جمشید زارعی
۱۰- تقی سلحشور
۱۱- یوسف سلحشور
۱۲- یاسر سلمانی رضایی
۱۳- علی شیرناک
۱۴- وحید شیخ بگلو
۱۵- تقی صوفیانلی
۱۶- عبدالله صدوقی
۱۷- محمد فقیهی
۱۸- محمود فضلی
۱۹- حمید قربانعلیزاده
۲۰- بهنام علیزاده
۲۱- احمد علیزاده
۲۲- مرتضی عوضپور
۲۳- جلیل علمدار میلانی
۲۴- محمد علیمرادی
۲۵- مصطفی عوضپور
۲۶- ایلقار کریمی
۲۷- حسن کریمزاده
۲۸- فرزاد مهدوی
۲۹- مرتضی مرادپور
۳۰- مهدی مهاجر
۳۱- حسین نصیری
۳۲- مهدی (ائلمان) نوری
۳۳- قادر نوروزی